Benkő Zsófia

Pszichológus, séma konzultáns jelölt, PhDhallgató

Felnőtt egyéni életvezetési tanácsadás, pszichológiai konzultáció

kontakt: tel: 06 30 329 6994

e-mail: benko.zsofia92@gmail.com

Bemutatkozás

Természetes módon is előfordulnak mindannyiunk életében olyan történések, amikhez nehezebb alkalmazkodni vagy eddigi próbálkozásaink eredményével elégedetlennek érezzük magunk. A mindennapos stressz aktív ellensúlyozása mellett is felmerülhet kibillenés érzelmi állapotunkban, ami akár az alvásunkra, szokásainkra is rányomhatja bélyegét. A kapcsolatainkban megjelenő konfliktusok is ráébreszthetnek arra, hogy eljött az ideje többet tenni magunkért, újból felfedezni a jelenünk erejét, szépségét.

A pszichológiai konzultációk folyamatában kialakított szemléletemben integráltam Yalom bölcs gondolatát, mely szerint az ember kapcsolataiban sérül és kapcsolataiban gyógyul. Ehhez a folyamathoz pedig nélkülözhetetlen a mély, empatikus figyelemben kibontakozó biztonságos kapcsolat megtapasztalása üléseink során.

A pszichológus képzés során több fővárosi pszichiátriai osztályon szereztem gyakorlati tapasztalatot, emellett egy gyermekpszichiátrián önkénteskedtem. Az egyetemet követően megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásba való visszaintegrálásának segítésében vettem részt. Ekkor olyan személyeket támogattam, akik testi betegségeik mellett pszichés problémákkal is küzdöttek. Kiszolgáltatott helyzetükben kiemelten fontos volt erősségeik fókuszba emelése, ezzel támogatva a nehézségeikkel való megbirkózást.

2019 óta doktori hallgató vagyok az ELTE-n, ahol alváskutatással foglalkozom. Jelenleg sématerápiás módszerben és autogén tréning relaxációs technikában képződöm.

Milyen esetekben fordulhat hozzám?

  • Célja önismeretének gazdagítása, tudatosság kialakítása
  • Olyan élethelyzetbe került, amiben nem találja a helyét
  • Elégtelen az alvása: ebbe beleértve elalvási nehézségeket, korai ébredéseket, nehéz visszaalvást
  • Sématerápiás szemléletű konzultációkon szeretne részt venni: életvezetési, érzelmi nehézségekkel, ismétlődő mintái felfedezésének, megértésének és megváltoztatásának igényével
  • Fiatal felnőtt és döntések előtt áll vagy bizonytalan a pályaválasztásban
  • Szeretne fejlődni az asszertív kommunikáció területén

Hogyan zajlanak a konzultációk?

A konzultációk heti rendszerességben, alkalmanként 50 percig tartanak. Az első 2-3 alkalom a probléma feltérképezéséről szól. Ezt követően megfogalmazzuk a konzultációink célját és az előttünk álló folyamat lépéseit, a közös munkánk kereteit.

 

Alkalmazott módszerek:

Sématerápiás megközelítés mellett kognitív szemléletű és pszichodrámából vett elemekkel, rendszeres szupervízió mellett dolgozom. A pszichológusi kompetenciahatáraimnak megfelelően szerződhetünk konzultációkra. Amennyiben segíthetek a mindennapjai egészséges egyensúlyának kialakításában, keressen bizalommal!