Nagy Brigitta

klinikai szakpszichológus

integratív gyermek- és serdülő terapeuta

pszichoterapeuta

email: bridzso@gmail.com

 

Munkámban a mentálhigiénés szemlélet érvényesülését tartom a legfontosabb pozitívumnak. Célom a lelki egészség helyreállítása és ugyanilyen fontos, hogy mellette a kliens képessé váljon megőrzésére. Arra törekszem, hogy a közös munka során minden partner – kicsi és nagy egyaránt – elsajátítsa és élete részévé tegye azokat gondolkodási módokat, életvezetési technikákat, amelyek képessé tesznek folyamatosan az egészséges, boldog és produktív életre.

Integratív terápiás szemléletben dolgozom, amely azt jelenti, hogy a megoldás során a kliens belső világára és az őt körülvevő külső realitásra koncentrálok; módszereimet a kliens határaihoz igazítom. A közös munka folyamán elsősorban az erősségekre építek, nem a problémák boncolgatására helyezem a hangsúlyt.

Az integratív terápia az identitás alakulására, az egyént körülvevő élettérre helyezi a hangsúlyt, ezek figyelembevételével igyekszik helyreállítani a személyiségfejlődés egyensúlyát. Az integratív terápiás módszer dinamikus alapokon nyugvó módszer, amiben többféle megközelítést és módszert is alkalmazok: a munkában KIP, művészetterápia, tranzakció analízis, családterápiás megközelítés is szerepel.

Jelenleg magánellátásban dolgozom felnőtt és kamasz esetekkel. A Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnek megalakulása óta tagja és tisztségvállalója vagyok, aktívan végzem a kiképző terapeuta képzést.

 

  • 2000-ben mentálhigiénés szaktanácsadó szakon végeztem a Testnevelési Egyetemen, majd 2003-ban pszichológus diplomát szereztem a Pécsi Egyetem pszichológia szakán.
  • 2009-ben integratív gyermek- és serdülő terapeuta képzést végeztem.
  • 2012-ben Pécsi Tudományegyetemen Gyermek és Ifjúsági Klinikai és Mentálhigiénés szakpszichológus képesítés szereztem
  • 2003 - 2022  a X. kerületi Nevelési Tanácsadóban dolgoztam,  gyerekekkel és serdülőkkel, szülőkkel és pedagógusokkal.
  • 2006. óta emellett magánrendelésem is van, ahol felnőttekkel, gyerekekkel, esetenként párokkal, illetve szülőkkel foglalkozom.
  • 2020-ban megkezdtem a Szegedi Tudományegyetemen a Pszichoterapeuta képzést